7 aprilie 2010

Ion Perju acuzat oficial pentru moartea lui Valeriu Boboc

Procuratura Generală i-a înaintat astăzi, 7 aprilie, lui Perju Ion învinuirea sub aspectul vătămării intenţionate grave a integrităţii corporale sau a sănătăţii care a provocat decesul lui Valeriu Boboc. Polițistul a fost arestat pentru 15 zile.

Potrivit serviciului de presă a Procuraturii Generale, ieri procurorii secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale a Procuraturii Generale au reţinut un colaborator al Comisariatului General de Poliţie, bănuit de săvîrşirea la 8 aprilie 2009 a omorului cetăţeanului Valeriu Boboc.

Judecătoria sect. Centru a examinat demersul procurorului şi a aplicat în privinţa învinuitului măsura preventivă sub formă de arest pentru 15 zile. Prin demersul înaintat procurorii au solicitat arestarea învinuitului pe o durată de 30 de zile, motiv pentru care vor contesta încheierea judecătorului de instrucţie.

UNIMEDIA amintește că primarul general, Dorin Chirtoacă, a declarat pentru UNIMEDIA ieri, 6 aprilie, că Ion Perju, polițistul în civil, este cel care l-a lovit primul pe Valeriu Boboc.

"Alte două persoane, care îl lovesc pe Valeriu Boboc, sunt de la comisariatul de polițe de la Ciocana. Mai este o persoană de la "Fulger". Ulterior, își face apariția Ghenadie Floreac. Sunt imagini și cu Saachian, care aparent îl lovește pe Valeriu Boboc. Există și alte informații, dar care nu pot fi făcute publice, în interesul anchetei", a mai precizat Chirtoacă.

Amintim că, anterior, liderii AIE au declarat că deja se cunosc câteva persoane, care sunt bănuite că ar fi vinovate de moartea lui Valeriu Boboc.

sursa: www.unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu